NackaStrandsMässan : 2018-06-09

2007 föddes idén om Vegomässan och samma år anordnades den första veganska mässan någonsin i Sverige. Sedan dess har mässan och intresset för vego bara växt och numer är Vegomässan landets allra största vegoevent. I år arrangeras mässan för tolfte gången och succén är ett faktum. Vegovågen drar in som aldrig förr över Sverige och vegotrenden är här för att stanna! En stor förändring pågår då allt fler och fler väljer vego för djurens, klimatets eller hälsans skull. 

För en dag skapar vi ett vegoparadis med utställare, mataktörer och föreläsare. Mässhallen fylls med utställare som arbetar med vegoprodukter eller vegofrågor, med allt från mat och sötsaker till skönhetsprodukter, kläder och skor. Se, smaka och köp de senaste vegonyheterna! Detta året har vi även slagit rekord i antalet utställare - över 100 stycken! 

Mässan erbjuder ett fullspäckat program med intressanta föreläsningar, som hålls i de två föreläsningssalarna under hela dagen. Bland Vegomässans intressanta gästföreläsare finns bland annat Patrik Baboumian, veganen som medverkade i SVTs Köttets lustar och är en av Tysklands starkaste personer. Du kan även lyssna Fiona Oakes, som driver ett stort djurhem och dessutom är trefaldig världsrekordsinnehavare i maraton. Vi är även stolta att presentera den svenska kaptenen Peter Hammarstedt från miljöorganisationen Sea Shepherd, även känd från tv-programmet Whale wars, som kommer för att berätta om hans kamp för de vattenlevande djuren. 

Och vad vore en Vegomässan utan fantastisk vegomat i mängder? Vegomässans besökare kommer att kunna smaka på mat signerad av årets vinnare av svenska Fast Food Awards – Taku-Taku. De blev nyligen också nominerade till Dagens Nyheters restaurangpris Gulddraken. Det kommer även finnas flera food trucks på plats som serverar burgare, wraps, sallader och våfflor. Något för alla smaklökar! Och vad vore en sommarmässa utan glass? Givetvis finns flera glassmärken på plats. Missa inte heller Vegomässans egna café där det kommer att finnas macarons, cupcakes, bakelser, biskvier och annat gott. 

Alla är hjärtligt välkomna – oavsett om du är vegan, hälsointresserad, miljöengagerad eller allmänt hungrig och nyfiken. Vegotrenden är här för att stanna och detta är eventet du bara inte vill missa! Den 9 juni klockan 10:00 slår vi upp dörrarna till NackaStrandsMässan i Stockholm och bjuder in till en dag där vego är normen.

Hjärtligt välkommen! 

Vegomässan 2018
Anordnas på den vackra NackaStrandsMässan

E-post: info@vegomassan.org
Hemsida: www.vegomassan.org
Facebook: www.fb.com/vegomassan

Lördag 9 juni 2018
Kl 10.00 - 18.00
Biljetter finns på biletto.se

Läs mer på Vegomässans hemsida

Hitta hit
Från T-Centralen tar linje 18 (Gröna linjen) mot Farsta Strand till Slussen. Därifrån tar du buss 443 mot Jarlastrand via Nacka Strand. Kliv av vid Nacka Strand. Sedan är det 3 minuters promenad till NackaStrandsMässan. Det är mycket trevligt att ta sig med båt till NackaStrandsMässan. Det avgår flera turer från Nybrokajen, kajplats 12 samt från Frihamnen och Lidingö, SL-kort gäller. För tidtabeller se sl.se.

Parkering
Parkeringsgarage med ca 2000 platser finns i anslutning till mässan. Gratis parkeringsplatser finns även vid Nacka Forum (2 timmar) med 5 minuters promenad till mässhallen.